måndag 29 juni 2009

Kroppsvikt i sommarkvällen

Dagens träning bestod av den dagliga lunchpromenaden. Idag var tempot lite lägre än normalt för det är faktsikt varmt i Sverige och jag har arbetskamrater som säkert inte uppskattar att jag sitter och luktar svett brevid dem. Kanske får byta om och duscha efter lunchpromenaderna om värmeböljan varar.

Hemma från jobbet ägnade familjen åt plaskande i poolen, vattenkrig och strandtennis på gräsmattan. Baksidan av huset ligger i sydvästligt läge så där har vi det skönt på kvällarna nu.

Vid kvart över nio ungefär kändes det lagom att dra igång dagens styrketräningspass. Det blev lite blandade övningar med kroppsvikt. En så länge så är träningen ganska inriktad på att bygga upp en vana. Men i veckan kan det nog bli investering i något typ av träningsredskap för att utöka övningsbanken lite. Sen är det alltid kul med prylar.

Tänkte göra en formkoll på onsdag, då är det ju första Juli, och sedan ha en återkommande kontroll den första varje månad. Sen kan det vara lämpligt att ha årsavstämmning mitt i badsäsongen nästa sommar. Frågan är bara vilka mål jag ska sätta upp. Vad finns det för riktlinjer för vad en man i god fysisk form ska klara av. Har verkligen inte socialstyrelsen standardiserat det här? Tips på lämpliga saker att mäta motages gärna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar