söndag 29 augusti 2010

Kantarellfylld kyckling

På förmiddagen idag så var vi ute och plockade lite svamp. Jag har äntligen lärt mig att hitta kantareller, kanske hjälper det att ha småbarn med sig. Man tar sig inte lika snabbt fram och hinner se de gula prickarna under kvistar och gräs. Det blev en hyfsad hög med kantareller och en fin Stolt fjällskivling så svamparna fick styra dagens middag. Förätt var Fjällskivlingstoast och till varmrätt var blev det kantarellfylld kykling. Båda två var riktigt goda, barnen var inte lika förtjusta.

Fjällskivlingstoast
  • Stek fjällskivlingen i smör, krydda med lite citronpeppar.
  • Rosta tunna skivor av baugette i en stekpanna med olivolja
  • Lägg fjällskivlingen ovanpå baugetten, toppa med Garlic Salsa, servera med babyspenat.
Kantarellfylld kyckling
  • 4 st kycklingfiléer
  • 250g. kantareller
  • 1 liten rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde
  • 2 msk soja
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  1. Hacka och fräs kantareller, rödlök och vitlök
  2. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och stoppa i kantarellfräset där.
  3. Stek kycklingen
  4. Blanda grädde och soja.
  5. Häll grädden över kycklingen och låt puttra ett par minuter.
  6. Servera med en sallad och eventuellt bröd.
Vi fick svamp över som vi stekte upp. Kanske blir det en omelett i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar